Hercules Beton levert naast grijze betonelementen ook een aantal standaard kleuren en maakt ook verzoek ook nog specifieke kleuren. Hierdoor kan beton een speciale en warmere uitstraling krijgen. Kleurbeton en met name antraciet hebben ook een aantal nadelen. Hoewel door en door gekleurd gaan onbehandelde kleurelementen vervagen onder  invloed van uv, weersinvloeden en kalkuitbloei. Er zijn een aantal opties om dit verminderen. Een ervan is behandelen van elementen direct na productie met een "protect" finish die Hercules Beton sinds kort aanbiedt. Andere opties zijn om grijze of gekleurde elementen van een (ral)kleur te voorzien met of zonder behoud van beton structuur (een soort verven of keimen). Dit kan ook op oudere en vervaagde elementen. 

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen en ter informatie hebben we een informatieblad gemaakt. 

 

Klik op de link om de PDF te openen of bekijk het document in de viewer  Informatieblad kleurbeton

Beton en met name kleurbeton zal vergrijzen in de tijd onder invloed van weersomstandigheden en kalkuitbloei.  Er zijn allerlei impregneer en coating middelen op de markt om m.n. de kalkuitbloei te verminderen. Hercules heeft sinds kort de mogelijkheid om elementen te voorzien van een protectlaag. Dit is een vochtdoorlatende vloeistof die op het element wordt aangebracht. Het trekt erin en het legt een laagje op het element waardoor het iets gaat glimmen. Op onderstaande foto is duidelijk het verschil te zien tussen Protect en Unprotect behandeling van antraciete elementen. Het element behoud langer de kleur en krijgt een lotus effect mbt waterafstotendheid.

 

Dit jaar (2018) brengen we het indien gewenst gratis aan op antraciete raamdorpels af fabriek. Andere elementen af fabriek in overleg.

 

Protect

Unieke samenwerking Nibo Stone natuursteen en Hercules Beton.

 

Door middel van een intensieve samenwerking met Hercules Beton, heeft Nibo Stone natuursteen onlangs een prefab-natuursteen

bouwelement ontwikkeld (deurkaders, raamkaders) waarin de stijlvolle uitstraling van natuursteen wordt gecombineerd met de constructieve kracht van

voorgespannen beton. Constructieve natuursteen.

Voor de productflyer klik hier.

Project in het nieuws. 

Oorspronkelijk wilde Factor Architecten onder andere de raamdorpels, raam- en deurkaders, lateien en gevelplinten van beton. De gemeente Maastricht wilde echter per se hardsteen. Aannemer Dura Vermeer koos vervolgens voor constructief natuursteen van Nibo Stone en Hercules Beton.

 

De prijslijst 2018 is beschikbaar en te bekijken na aanmelding/inloggen.

Hercules Beton sluit 2015 af met een zonnepanelen project voor eigen gebruik. Maar liefst 1200 panelen die een opbrengst gaan verzorgen van een kleine 300.000 KW per jaar. Goed voor het milieu en goed voor onze eigen energie rekening.

 

Bekijk de dagopbrengsten en klik HIER.

 

2015 11 13 10.20.40

2015 11 13 10.20.43