Beton en met name kleurbeton zal vergrijzen in de tijd onder invloed van weersomstandigheden en kalkuitbloei.  Er zijn allerlei impregneer en coating middelen op de markt om m.n. de kalkuitbloei te verminderen. Hercules heeft sinds kort de mogelijkheid om elementen te voorzien van een protectlaag. Dit is een vochtdoorlatende vloeistof die op het element wordt aangebracht. Het trekt erin en het legt een laagje op het element waardoor het iets gaat glimmen. Op onderstaande foto is duidelijk het verschil te zien tussen Protect en Unprotect behandeling van antraciete elementen. Het element behoud langer de kleur en krijgt een lotus effect mbt waterafstotendheid.

 

Dit jaar (2018) brengen we het indien gewenst gratis aan op antraciete raamdorpels af fabriek. Andere elementen af fabriek in overleg.

 

Protect

De prijslijst 2018 is beschikbaar en te bekijken na aanmelding/inloggen.

Hercules Beton sluit 2015 af met een zonnepanelen project voor eigen gebruik. Maar liefst 1200 panelen die een opbrengst gaan verzorgen van een kleine 300.000 KW per jaar. Goed voor het milieu en goed voor onze eigen energie rekening.

 

Bekijk de dagopbrengsten en klik HIER.

 

2015 11 13 10.20.40

2015 11 13 10.20.43

Unieke samenwerking Nibo Stone natuursteen en Hercules Beton.

 

Door middel van een intensieve samenwerking met Hercules Beton, heeft Nibo Stone natuursteen onlangs een prefab-natuursteen

bouwelement ontwikkeld (deurkaders, raamkaders) waarin de stijlvolle uitstraling van natuursteen wordt gecombineerd met de constructieve kracht van

voorgespannen beton. Constructieve natuursteen.

Voor de productflyer klik hier.

Project in het nieuws. 

Oorspronkelijk wilde Factor Architecten onder andere de raamdorpels, raam- en deurkaders, lateien en gevelplinten van beton. De gemeente Maastricht wilde echter per se hardsteen. Aannemer Dura Vermeer koos vervolgens voor constructief natuursteen van Nibo Stone en Hercules Beton.

 

De spouwmuurdiktes zijn volgens het nieuwe bouwbesluit, gewijzigd. In verband met isolatiewaarde, geluidswaarde en sterkte, wordt een dikker binnenblad (120mm) voorgeschreven  i.p.v. de vroegere 100mm. Hercules Beton BV heeft naast de veelgebruikte 100 * 60 latei uiteraard ook de 120 * 60 latei op voorraad en constateert reeds een grotere vraag naar deze maat.